nedjelja, 10. lipnja 2018.

Teren, tribine i ostale arene


Svjetsko nogometno prvenstvo je ono kad je nacija u euforiji i ekstazi neslućenih razmjera. Priprema, pozor... Što se čeka?

Kikiriki, koštice, zanimacije...Pivo, dresovi, prezervativi u bojama šahovnice na retrovizoru svih marki autića, zastave i zastavice gdje god i kud god. Sad će grunuti reklame za pivo. Bit će opet: I tako gledam reklame kad eto počne film.
Porast će prodaja svega i svačega, novac će se okretati. Neki će kupiti još jedan TV prijemnik. Tako da muž ima svoj za nogomet, a  žena za Čistu ljubav.Valjda. Tako kažu. I onda će trajati ta ekstaza i euforija. Pričat će se o tome na ulici, bircu, poslu ili burzi rada. Pričat će se kako su sudci sudili. Kako su krivo sudili. Kako uopće nisu sudili.

Svi će zaboraviti na plaćanje režija, na more, na kraj nastavne godine....

A onda će doći i 15. O7. kad će zatvoriti  prvenstvo. I teren. I tribine...  I doći buđenje. Lovu za more smo spiskali na pivo, rekvizite i grickalice. Ipak,  to ludilo nije svake godine i kad je bal nek je-arena.

Valjda tako mora biti. More je ionako postalo mora od silnih gužvi, režije su nešto manje jer ipak nema grijanja, kraj nastavne godine je svake godine...

Strpimo se da ekstaza počne i vatreno navijajmo kad smo već toliko uložili .
I nadajmo se da ćemo dobro proći u prognozama svih onih kornjača, hobotnica i slično. Inače, ni radosti a ni mora.

Nema komentara:

Objavi komentar

Mitovi i legende